• Anasayfa
  • Hakkimda
  • Photos Hakkinda
  • Links
  • Resimler

  • Bayat ekmekli Baklava

     

    bu tarifin orijinalini italyan bir ascinin tesadufen yakaladigim bir telavizyon programindan. Guzel bir tevafuk ve tam konumuza denk gelince yaptim ve cok guzel oldular.

    Mutalak denemelisiniz, icindeki malzemelerde degisiklik de yapabilirsiniz. Ben ozellikde badem’i cok yakistirdim, tabiki antep fistigi ile olsaydi cok daha guzel bir lezzet olabilirdi..


    Tarıfımızın step by step resımlerı eklenecek

    Bayat Ekmekli Baklava

    2 Bardak Cekilmis toz ekmek ( ben daha onceden koftelik icin yaptigim bayat ekmek tozunu kullaniyorum)
    1/2 Bardak Kuru Kayisi
    1/2 Bardak Badem ( cekilmis)
    1 Tatli kasigi Tarcin
    1/2 Tatli kasigi muskat ( varsa)
    1/2 Bardak Kuru uzum
    125 Grm Tereyagi ( yumusak)
    5 Yaprak filo baklavalik yufka
    200 Gram eritilmis tereyagi

    Serbeti:
    2 Bardak su
    2 Bardak seker
    1-2 Damla limon suyu ( Serbeti yapip sogutalim)

    Oncelikler ic malzemelerinin hepsini robot’a koyup 3 dakika kadar cekelim. (Hepsi guzelce ufalanincaya ve birbirine karisincaya kadar).
    Filo yufkalarin bir tanesinin uzerine her tarafina firca ile yag surelim. Ve diger filoyu uzerine koyup tekrar yaglayalim ve bu sekilde 5 adet filo yufkalarin arasina yag surup ust -ustte koyalim. Yaglanmis yufkalari esit 12 parcaya bolelim. Herbirisini cup kaliplarinin icine oturtup ortalarina ic malzemelerinden koyup kapatalim. Isitilmis firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirelim. Sicak sekilde firindan aldigimizda soguk serbeti uzerine birer kepce dokup sogudukdan sonra cikartip servis yapalim.

    Afiyet Olsun.

     

    Bookmark and Share
    Print


    Yorum yaz


    Son Tarifler

    Arama

    • Flickr Albüm

      Fisher Man Turkish Coffee Time.. Ontario Lake Eksili Kofte tatil uzumlu cookies Enes & Samed sessizlik chickens1 chocolate - chocolate ice cream Avacado Salad muzlu muffin - banana muffins dere boyu.. Ice Cream Cheese Pide
    • Soframiz on Facebook