Elmali findikli muffin yapiyorum..

Sonunda tarifimizi ekleme firsati elime gecti.. Guzel yorumlariniz icin cok tesekkur ederim, cevablayamadigim yorumlar ve maillar olursa lutfen kusura bakmayin fakat mutlaka yorumlariniza ve maillariniza cevab yazmaya calisiyorum.

Evet ilk denememde cok begendigim ve herkese tavsiye edebilecegim muffin kaliplarina nasil ulasabilirsiniz bilmiyorum fakat , ben Marshalls ‘dan aldim. Internette arastirdim fakat bulamadim, Amazon.com’da da yok. Aldigim yerde sanirim alti’lik olanlarida vardi fakat buyuk boylarini herzaman cok severim. Yikamasi ve kullanimi cok guzel, uzerinde hic yag lekesi kalmiyor, yada cizilme , paslanma diye bir derdiniz olmayacak mutlaka alin, cok memnun kalacaksiniz..

Findiklar icin bir puf noktam olacak, ben herzaman kabuklari cikartilmis olarak derin dondurucuda tutuyorum. Ince kabuklarini soymak icinde microdalga firinda 2 dakika tuttugum zaman kabuklari kolayca cikiyor..

Findikli Muffin

malzemeler:

2 Adet kirmizi elma
3/4 Bardak findik tozu ( ben rondodan cok ince hale gelinceye dek cektim)
1/2 bardak eritilmis tereyagi yada hakiki zeytinyagi
2 Yumurta
2/3 Bardak seker ( kahverengi seker kullanirsaniz rengi daha koyu olur ben kahverengi kullandim)
1/4 bardak pirinc unu
1/4 bardak hindistan cevizi
1 bardak un
1 Bardakdan 1 parmak eksik Bardak Hindistan cevizi suyu ( bu su konserve olarak satiliyor eger bulamazsaniz bunun yerine ayran ,yada sut kulanabilirisniz)
1 Cay kasigi Karbonat ( Baking Soda)
1 Tatli kasigi kabartma tozu ( baling powder)

Elmalari kup kup dograyin ve 1 tatli kasigi tarcin ile karistirin, isterseniz 2 yemek kasigi kahverengi seker de ilave edebilirisiniz.  Kuru malzemelerin hepsini bir kasede karistirin.  Yumurta , seker yag ve hindistan cevizi suyu karistirin, uzerine kurumalzemeleri ekleyin ispatula yardimi ile birbirine yedirin, uzerine elmalari atin ve yaglanmis muffin kaliplarinin agzindan bir parmak asagiya kadar doldurun. Uzerlerine kirilmis ceviz, hindistan cevizi, yulaf ezmesi, keten tohumu, findik, fistik, antep fistigi elinize ne geliyorsa bir tatli kasigi birakin. ( Ben evde ne varsa hepsini karistirdim ve kalanini zipli torba icine koyup buzluga attim bir dahaki farkli muffin uzerine kullanmak icin ) Isitilmis 350F 180C derece firinda pisirin. Afiyet olsun..

Hale Çatalbaşoğlu hakkında
Zaman cok cabuk akip gecti ve gecmeye devam ederken bende omur zamani icinde fani dunyada akip giden bir yolcuyum.. Izmir caddelerinde soguk kis gunlerinde sabah agarir iken, rahmetli Annecigimin yaninda Manti Restourant’inin yolunu tutmus, o sicacik mekana varma telasi icinde semaverden gelen mis gibi cay kokularinin ve Izmir Kemeralti’nin caddelerine bakan pencereden hayallere dalan ufacik bir kizi hatirliyorum..

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Drop file here